onsdag 22 oktober 2014

Torrfoder

Jag fortsätter att gå igenom vad jag använder till förmäskning och mäskning, sist var det fågelfrön så det är väl bara att fortsätta med de bevingade djuren.

Hönsfoder är något jag har haft gott resultat på, det binder bra så man kan blanda i ganska mycket i sin mäskblandning. Det behövs inte heller någon preparering eller annat, utan det är bara ta mängden man vill ha i sin mix direkt ur påsen.

Hönsfoder Start från Granngården
Jag använder mig av ett hönsfoder som heter Hönsfoder Start från granngården, det har högt proteinvärde och bra med mineraler, aminosyror med mera. Säcken är på 20 kilo och kostar 199kr så man får mycket mat till fiskarna för en billig peng.
Fodret är små pellets som tar upp vätska snabbt och binder ihop din mix.

Torrt hönsfoder ur förpackningen
Jag hällde lite hönsfoder i en låda med vatten så ni får se hur det ser ut när det löser upp sig, och efter femton minuter så ser det ut såhär.

Efter 15 minuter i vatten
Jag fick även en fråga sist var jag köper mitt melass, det hittar ni också på granngården i 5 liters dunk för 119kr. Utmärkt att blanda i din mix ihop med hönsfoder, blir sött o gott för fiskarna!

Melass på dunk
Så se till att göra ett besök på granngården, lantmännen eller liknande butik och bunkra upp lite godsaker till fiskarna.

Skitfiske på er till nästa gång!

2 kommentarer:

 1. Jag kan tipsa om Granngårdens ekologiska hönsfoder, det innehåller fiskmjöl som proteinkälla. Det finns nämligen knappt någon ekologisk soja att få tag på, sojaodling är något av en rovdrift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter väldigt intressant, detta ska kollas upp närmare och jag tackar för tipset!

   Mvh
   Christian

   Radera

Configuration After installing, you might want to change these default settings: