måndag 2 juni 2014

Fake maggots

Idag tänkte jag ge er ett enkelt tips på fake maggots, nämligen maggot ris.
Vad är då maggot ris kanske ni undrar, det är kokt ris som får suga åt sig av vätskor och färger.

Såhär gör du dina maggots.
Innan du börjar koka, se till att göra följande. Tag fram 2 glassburkar eller liknande, eller flera små burkar, valet är ditt. Se även till att plocka fram ett durkslag eller större sil, och en hink alternativt stor bunke, du behöver detta för att hälla av vätskan så du kan mäta upp mängden ris till varje bunke. Plocka även fram dina tänkta smaker och färger, är allt framtaget innan går det hela mycket smidigare.

För att koka riset behövs en kastrull i modell ganska stor, litermått, decilitermått, bunke, våg och en sked.

långkornigt ris fungerar bäst.
Behöver man verkligen alla dessa prylarna, nej är svaret. Men har du ingen våg använd decilitermåttet och vice versa.
Mät nu upp mängden ris du vill koka, jag tog 500 gram, vilket blir ungefär den dubbla mängden färdigt ris.

koka upp vatten och sen i med riset.

Tag nu och mät upp 2 liter vatten och koka sedan upp det i kastrullen. När vattnet kokar slår du i riset och låter det koka i 5 minuter, rör om då och då med skeden så det inte fastnar i botten. När 5 minuter gått tar du bort kastrullen från plattan.

Ett tips, gå nu ut till garaget eller gör detta när dina nära och kära inte är hemma.

Häll av riset i durkslaget eller silen, tag sedan skeden och fördela så det blir ungefär hälften i varje bunke. När riset är utportionerat så slår du på vattnet igen så riset blir täckt i bunkarna. Ta nu fram dina tänkta vätskor, själv använder jag flytande "red maggots" så jag får både doften och likheten med riktiga maggots. 10ml är lagom till ca 500 gram kokt ris.

Pitbull Baits Red Maggots

Red Maggot, riktig stinkare!
Jag häller på denna vätskan i båda mina bunkar, 10 ml i varje. I den ena bunken tar jag 10 ml röd karamellfärg, det gör dom lite "dassigt" rosa.

Redo att användas.
Den andra bunken får 5ml av min favorit, Super Sweet Meat Dye från Bag ´em

Perfekt att ge både smak och färg till riset.
Denna finns även i gult och Super Spicy Meat Dye. Själv använder jag mest den söta.
Du kan färga och smaksätta det mesta med denna produkt, jag använder den till majs, ärtor, maggots och bönor t.ex. Det behövs inga stor mängder för att få önskad effekt, så en burk räcker väldigt länge!
Den söta varianten har en svag doft av sötmandel eller liknande, luktar riktigt gott. Färgen kryper in nästan direkt, så ta några majskorn och lägg i en burk, på med lite Super Sweet och du har röda söta majskorn som krokbete på ett par minuter, kan vara avgörande en trög dag!
Du hittar dessa burkar på metebolaget.se

Hur blir då riskornen som fick 5ml Super Sweet i vattnet? Röda och lite sött doftande, men ändå en distinkt doft av den flytande red maggot.

Röda fake maggots redo för fiskarna!
Här är allt färdigblandat, låt det stå och dra över natten sen är det redo för användning.
 När du fått i dina vätskor och färger så är det bara att blanda runt med en sked och sen låter du det stå i minst 2 timmar, men gärna över natten. Är det fortfarande vätska kvar så är det bara att hälla över dina fake maggots i ett durkslag så de sista rinner av. Klart!
Nu kan du antingen använda dem direkt eller frysa in, jag blandar röda och vita ihop men det går lika bra att frysa in dom var för sig.

Röda och vita "maggots" redo för frysen.
Använd dessa i mäsket, fyll upp en feeder eller varför inte loose feeding och ett par riktiga maggots på kroken. Eller ett par gummi maggots på ett hair. Låt fantasin flöda och testa er fram!

Lycka till och skitfiske på er till nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Configuration After installing, you might want to change these default settings: